Casper Pedersen
drømmen er at skrive en pro kontrakt inden for en 2.

Casper Pedersen foto Oliver Grenaa Visuals
foto: Oliver Grenaa Visuals

Cykelsporten i Danmark er fyldt med unge talenter. Ét af disse unge talenter er Casper Pedersen, som efter banelandsholdets deltagelse i World Cup-afdelingerne i hhv. colombianske Cali og amerikanske Los Angelses, kunne tage hjem med to medaljer; én af guld og én af sølv.

Men mere vil have mere, så nu lugter Casper Pedersen blod! Næste opgave: VM i Hong Kong og målet er klart; der skal flere medaljer om halsen!

Mit mål er at vinde en VM medajle i holdløbet og blive udtaget til at være omnium rytteren til VM. Bliver jeg udtaget går jeg efter at komme i top 5. Desuden håber jeg at komme til at køre parløbet også og gør jeg det går jeg klart efter en medalje

Til dagligt kører Casper Pedersen på kontinentalholdet Team Giant-Castelli, men i øjeblikket er det banelandsholdet som har det primære fokus - og det har det helt indtil VM er færdigt. Den næste tid er han med banelandsholdet på træningslejr og løfter samtidig sløret for én af deres måder at træne på.

Jeg kommer til at være afsted med banelandsholdet i hele perioden fra slutningen af februar og indtil jeg kommer hjem.Vi kommer til at bruge det meste af vores tid på træningslejr og det meste af tiden foregår faktisk på landevejen - hvilket måske vil overraske nogle? Men vi bruger faktisk størstedelen af vores forberedelsestid på landevejscyklen op mod en stor konkurrence.


Skulle det blive til deltagelse i Grand Prix Herning, så bliver det Casper Pedersens første landevejsstart i 2017 og han har derfor ikke så mange løbskilometer i benene som de øvrige deltagere - men formen kommer til at være god.

Jeg har planer om at starte min landevejssæson så snart jeg vender hjem fra Hong Kong den 17. april - kun 5 dage før Grand Prix Herning! Hvordan jeg kommer til at være kørende, ved jeg ikke endnu, da jeg ikke har prøvet at gå direkte fra bane VM til landevejsløb uden at have et par landevejsblokke først. Formen kommer til at være god, men om udholdenheden er helt hvor den skal være på det tidspunkt ved jeg ikke endnu, fortæller Capser Pedersen, som sidste år debuterede i Grand Prix Herning med en flot, men besked, 21. plads. Men det er nu ikke en placering han har lagt så meget i.

Jeg havnede i en stor frontgruppe, hvor mange af mine holdkammerater sad. Jeg var på daværende tidspunkt ikke på min top formmæssigt endnu, så jeg tænkte at det var mig der måtte arbejde og mine holdkammerater der skulle køre finale. Det gjorde så at jeg fik godt med vind på snuden den dag. Det var en fed oplevelse og et vanvittigt fedt løb. Det er nok det nærmeste man kommer på en belgisk forårsklassiker herhjemme - og jeg synes helt klart også stemningen og løbets rute gør det til en rigtig fed klassikeroplevelse. Jeg glæder mig meget til at komme tilbage - såfremt jeg får en plads i startopstilligen i Team Giant-Castellis Grand Prix Herning trup.

Til sommer er Casper Pedersen færdig med gymnasiet og verdenen ligger åben for ham og drømmene for fremtiden er også klare: En kontrakt med et professionelt cykelhold!

Jeg bliver færdig med gymnasiet til sommer, så herefter vil jeg kunne fokusere 100% på cykling. Jeg håber at jeg rammer et godt nok niveau til, at jeg kan slå igennem på landevejen inden jeg er færdig med at være U23 rytter. Drømmen er at skrive en pro kontrakt inden for en 2 års tid.

Talentet er der og med resultaterne vil mulighederne også opstå. Men det kræver at der på et tidspunkt tages et valg om at satse 100% på landevejen; et valg som Casper Pedersen endnu ikke er helt afklaret med.

Jeg elsker at køre bane men jeg elsker også at køre landevej. Jeg ved endnu ikke om jeg på et tidspunkt skal prøve at fokusere 100% på landevejen også - for at prøve det af. Nogle gange skal man satse og tage chancer, men indtil videre har banen været min familie og min skole som cykelrytter, så jeg ved ikke om jeg vil kunne takke nej til at være en del af banelandsholdet i en periode - og om det vil være godt eller dårligt for mine landevejskompetencer slutter Casper Pedersen af og der er ingen tvivl om at han brænder for banen og det at være en del af banelandsholdet.

Det er en så stor ære at køre for landsholdet og så længe man er god nok til at være med, er det svært for mig ikke at være med.

Joomla templates by a4joomla