Borgmester Lars Krarup på udkig efter spændende events.

lars krarupFoto: Feltet.dk

I 2012 var løbet sat på pause, da alle kræfter skulle samles omkring starten på Giro d`talia, men i 2017 vil Herning vise hvorfor de er Danmarks og måske nordens cykelhovedstad, både med EM i August og GP Herning her i April, hvilket glæder byens Venstre borgmester Lars Krarup.
Der er ingen tvivl om, at rigtig mange af kommunens borgere holder meget af cykelløb. Der er stor interesse for at være tilskuer til de store løb, som afvikles her på egnen.
Krarup er overbevist om at cykelglæden ikke kun begrænser sig til tilskuerrækkerne.
Rigtig mange dyrker cykling som motion. Der er også mange, der cykler til og fra arbejde og det gør vi jo også meget for at understøtte fra kommunens side med anlæg af cykelstier. Helt grundlæggende er det jo simpelthen sundt og sjovt at cykle, uanset om man gør det som eliteidrætsudøver, motionist eller bare for at få lidt frisk luft til daglig.

Borgmesteren er da også glad for det netop er hans by der er vært for Danmarks største endagsløb.
Jeg synes, at al sport er sjovt at følge og jeg følger også gerne med i cykelløb.
Jeg har flere gange haft fornøjelsen af at være med i ledsagebilen til GP Herning, det er altid spændende.
Lars Krarup er da også helt bevist om den profil han og holdet på kommunen ønsker at tegne.
I Herning Kommune ønsker vi at være kendt som et område, hvor det er attraktivt både at bo, leve, arbejde og studere. Derfor går vi målrettet efter at tiltrække og være vært for store arrangementer og events, både inden for sport og kultur. GP Herning passer perfekt ind i den ambition, og det er dejligt at se, at løbet har fået sin helt egen, klare profil.

I år køres løbet for 24. gang og er blevet en tilbagevendende begivenhed blandt de mange events i Herning.
Starten går fra Bjarne Riis`s æres flise på torvet i Herning, som også danner en enestående ramme for finalen på første afdeling af Postnord cuppen.
En kulisse der også bliver benyttet i EM ugen hvor alle linieløbene går ind over torvet og med kun 5 km til mål på sidste omgang.
De store events der lukker midtbyen af, skaber et stort pres for midtbyen og her er engagementet fra byens borgere og handlende afgørende.
Det er heldigvis sådan, at kommunens borgere i stort tal bakker op, når der er store arrangementer, ikke bare i midtbyen i Herning, men overalt i kommunen. Det er jeg meget glad for.
Herning er både kendt for engageret tilskuer men ikke også mindst frivillige til at hjælpe til ved de store begivenheder.
Når vi afvikler store events i Herning, er vi helt afhængige af, at frivillige giver en hånd. Jeg er meget taknemmelig for, at det aldrig er noget problem at skaffe tilstrækkeligt med frivillige hænder. Jeg oplever, at det nærmest er en del af Herning-egnens DNA at deltage i frivilligt arbejde. Både til hverdag i de mange, mange foreninger, men også når der sker noget ekstraordinært.

Med hensyn til flere cykelfester er Lars Krarup bestemt ikke afvisende.

Jeg kan helt overordnet sige, at Herning Kommune hele tiden er på udkig efter spændende events, også inden for cykelsporten. Men der er ikke noget konkret på bedding lige nu.

Det er dog heller ikke uden grund at borgmesteren er så glad for det han kalder Herning-egnens DNA, byen har været rigtig dygtige til at tiltrække store arrangementet, de sidste mange år, hvor et sammenspil imellem kommunen, messecenteret og driftige borger har udfordret landets største byer i at markere sig på det kulturelle landkort, hvor Herning ofte løber med eventen foran konkurrenterne.
Det spiller helt sikkert en rolle, at vi nu har fået en masse erfaring med at byde ind på – og afvikle store arrangementer.
Det betyder, at vi ret præcist ved, hvad der skal til og hvad vi skal være i stand til at levere på. 
Samtidig er der, som jeg lige har nævnt, flot opbakning fra de mange frivillige kræfter og det betyder også meget.

 

 


Joomla templates by a4joomla