Niklas Eg: Det er et særdeles prestigefyldt løb.

Niklas eg foto trefor
Foto: Trefor

Han er 22 og muligvis Hernings næste store profil i en sport der har opfostret mange profiler på den flade midtjyske hede, Niklas Eg som fik sin cykel skole i Herning Cykle Klub tog i 2016 den naturlige vej til Team Trefor der benyttede barndomsklubbens licens.
Idag hedder holdet Team VéloConcept og er et af dansk cykelsports satsninger, med de forventninger det medføre.

Som lokal rytter har Grand Prix Herning en særlig plads for det unge talent, der debuterede i løbet sidste år.
GP Herning er et løb jeg siden som U11 i Herning Cykle klub har fulgt tæt og det har altid været fedt at være omkring løbet.  Jeg har selv kørt løbet en enkelt gang, hvilket ikke var nogen stor succes, da jeg var skidt kørende den periode.  Som ryttertype, hvor jeg foretrækker mere kuperede løb, er ruten ikke just skræddersyet til mig, men det er alligevel et løb der betyder en del. Det er det lokale løb med en fantastisk historie og unikt koncept.

Som etapeløbs rytter forudser den spinkle rytter udfordringer med hjemmebanen, men i et løb hvor alt er muligt har Niklas Eg forberedt sig optimalt på at vise sit potentiale.
Inden løbet plejer vi at gennemkøre ruten, således vi kender nøglepunkterne og får en fornemmelse af grusvejene.  Eftersom jeg selv bor i Herning, har jeg også mulighed for at køre på ruten dagligt. Det benytter jeg mig selvfølgelig af, hvor jeg i den sidste periode op til også kommer omkring nogle af grusvejene.
Analysen er da også lagt for Hernings unge håb, der vil forsøge at køre offensivt.
For mine personlige chancer kunne det være fedt at ramme morgenudbruddet, hvilket forhåbentlig kunne give en billet til finalen.

Uanset hvordan løbet bliver kørt, ender det med at blive hårdt. Distancen og stress tærer på kræfterne. For holdets og mit egen vedkommende håber jeg løbet bliver åbnet tidlig, da jeg tror det er en fordel for os. Vi har flere potentielle vindere, hvor Reihs, Guldhammer, Carbel, Kamp og Asgreen er gode bud. Vi kommer i stærk opstilling og går efter sejren.
En sejr i løbet  vækker altid  anerkendelse i det danske cykelmiljø, ikke blot med iførelsen af den kongeblå førertrøje men også løbets status i den danske løbskalender.
Jeg fornemmer helt klart, at det er et særdeles prestigefyldt løb. Det er ikke hvem som helst som har vundet og vinder løbet. Mit indtryk er, at alle rytterne glæder ser meget frem til at køre løbet, også selvom det ikke nødvendigvis passer dem som ryttertype, men fordi løbet er så unikt.

For Niklas Eg er en ”sæson start” i den danske cykelhovedstad oplagt, da løbet motiver til et rigtig stærkt felt.
Jeg synes absolut at løbet er berettiget som Post Cup løb. Det er uden tvivl den fedeste afdeling på året, og det er en rigtig god måde at komme i gang med cuppen. Alle holdene stiller op i stærkeste opstilling, så det giver et godt indtryk af styrkeforholdene holdene imellem.

Niklas køre sin anden sæson for holdet og det er derfor vigtig for ham at vise sig frem og gøre en god figur, for at konsolidere sig på holdet, derfor har han også helt klare mål for sin sæson.
Af personlige målsætninger har jeg Liege for U23, hvor jeg rigtig godt kunne tænke mig at være med fremme, derudover har vi på Team VeloConcept et rigtig godt maj-program med nogle store etapeløb, hvor jeg også håber at kunne vise mig frem. Mit primære fokus her i foråret ligger fra midt april til start juni, hvor der er flere kuperede løb.
Han mærker tydeligt at holdet er blevet oprustet forud for denne sæson med overtagelsen af Bjarne Riis og Lars Seier, hvor en af Danmarks mest anerkendte talentudvikler Michael Skelde har overtaget den sportslige ledelse.
Forskellen er stor. Holdet er styrket markant på ryttersiden, men også strukturen og organisationen omkring.  At de er kommet med har givet muligheder vi ikke ellers ville have haft, så det er rigtig positivt.

Niklas Eg og Team VéloConcept er klar til at stille til start i en Forårsdag på heden, hvor han dog godt kunne tænke sig at se lidt tv interesse.
Jeg synes faktisk allerede løbet er rigtig attraktivt og det er svært at sætte en finger på præcist hvad der kan gøre det yderligere attraktivt. Det ville selvfølgelig være fedt at have løbet Tv-transmitteret, det synes jeg løbet fortjener. Det har bare noget unikt over sig.

Vi kan glæde Niklas og andre cykel interesserede, med at feltet.dk og organisationen bag Grand Prix Herning i år vil tage første skridt med live billeder, som kan følges på feltet.dk

 

 

Joomla templates by a4joomla