Jakob Egholm melder sig klar.

Jakob egholm foto Oliver Grenaa Visuals
Foto: Oliver Grenaa Visuals

 

I midten af oktober 2016 sikrede han sig et verdensmesterskab for juniorer i linieløb. En bedrift ingen anden dansk juniorrytter har opnået siden 1983, hvor Søren Lilholt kunne trække regnbuetrøjen over hovedet. Da Jakob Egholm blev verdensmester, var det under varme himmelstrøg på gode landeveje i Qatar. Nu - et halvt år senere - er det et helt andet klima og underlag der venter den unge verdensmester. I PostNord Cuppens 1. afdeling - Grand Prix Herning - er de 30 km. af løbets 185 km. nemlig på grusveje. De såkaldte grusvejspavéer.

Både grundet Grand Prix Hernings mangeårige historie og det at der køres på grusveje gør, at løbet skiller sig væsentligt ud fra de øvrige løb i den danske løbskalender. Igennem flere år blev Grand Prix Herning kørt som et UCI-løb og senere som et enestående løb for den danske A-klasse. Imidlertid blev løbet i 2014 blev en del af Post Cuppen (nu PostNord Cuppen) og det synes Jakob Egholm bestemt ikke gør noget.

Jeg synes det er en god måde, at starte sæsonen på for alvor herhjemme. Man kunne sige at det er vores egen "mini forårsklassiker". Desuden er det også et spektakulært løb, så det ville være en skam, hvis det ikke var en del af PostNord Cuppen. fortæller Jakob Egholm og vurderer, at løbet godt kunne blive et UCI-løb igen.

Det netop overståede cykelløb Strade Bianche, er en succes uden lige, så det er ikke usandsynligt, at UCI kunne tænke sig flere løb af den dur. Men der skal uden tvivl hårdt arbejde til, men det (Grand
Prix Herning, red) er som sagt et spektakulært løb, som mange formentlig ville finde interesse for.

Personligt ser Jakob Egholm rigtig meget frem til løbet og vurderer også, at løbet godt kunne ligge godt til en rytter som ham.

Jeg ser rigtig meget frem til løbet. Jeg vil umiddelbart mene at det er et løb, som passer mig godt. Jeg har en baggrund fra mountainbike som gør, at jeg har brugt meget tid på grusveje og singletracks - det løse underlag ser jeg kun som en fed udfordring. fortæller Jakob Egholm som dog også er klar over, at det er noget helt andet, at køre på grusveje i et landevejsløb.

Jeg har kørt Youth Tour (Internationalt etapeløb for børn og unge kørt i Danmark, red.) i 2015 på grusveje, men ellers ikke, så har ikke den store erfaring med det. Dertil har jeg heller aldrig kørt på grusvejene omkring Herning.

En anden udfordring kunne også blive det, at sæsonen i år bliver Jakob Egholms første som seniorrytter. Det er ikke altid en dans på roser, at steppe op fra junior til senior og det er Jakob Egholm godt opmærksom på. Han er meget fokuseret på, at få det bedste ud sæsonen og selvom en knæskade har drillet ham siden midten af januar, tager det ikke motivationen fra ham.

Jeg har haft fokus på at få opbygget en stor motor, så jeg kan holde til den forøgede distance. Jeg har set ufatteligt meget frem til det (at køre som førsteårs senior, red.), selvom jeg har haft nogle udfordringer undervejs. Jeg synes dog at det er gået godt trods min knæskade, som har plaget mig siden midten af januar til midten af marts. Det går dog stadigt fremad og jeg bliver klar til de mål jeg har sat for sæsonen. Det er et kæmpe skridt! Jeg glæder mig rigtig meget til, at jeg bliver en mere etableret senior og kan være med til at præge løbene.

Selvom Jakob Egholm stadig er ung, så tænker han allerede fremad og har også et mål på den korte bane; at blive World Tour rytter! Kommer de næste sæsoner til at gå helt optimale, så er det også dér han ser sig selv om 3-5 år. Hvilken ryttertype Jakob Egholm bliver som professionel ved han ikke, men han drømmer om succes i de kortere etapeløb og forårsklassikere - ligesom et par af hans forbilleder.

Mit mål er uden tvivl at blive World Tour rytter - og det er dér jeg ser mig selv om 3-5 år. Jeg ser meget op til typer som Greg Van Avermaet eller (Michal, red) Kwiatkowski, som begge er utroligt alsidige og kan både være med i de ugelange etapeløb, da de kører hæderlige TT'er (enkeltstarter, red.), men også er frontfigurer i forårsklassikerne. Det er den type rytter, jeg drømmer om at blive. Min TT vil jeg holde ved lige, så jeg altid kan banke en fornuftigt TT af til f.eks. etapeløb. Jeg tror dog at jeg allerede efter min første seniorsæson, finder ud af mere præcist hvem jeg er som rytter.

 

Joomla templates by a4joomla