Johan Tiedemann Langballe: Grus sætte et meget større krav til rytteren.

John Langballe
Foto: HCK

Johan Tiedemann Langballe kører sin første elite sæson og dermed også første år for Team Virtu Cycling.
Som tidligere Herning CK rytter har han naturligvis et større kendskab til Grand prix Volkswagen Herning og han ser frem til mødet med den danske klassiker.
I min tid i HCK har jeg hørt en masse om løbet og vi kørte mange af grusvejs stykkerne til træning, så jeg glæder mig helt vildt,
siger Langballe begejstret da vi møder ham til en snak forud for løbet.
Jeg er lige oprykket fra Junior rækken, så det er  1. gang jeg skal køre løbet og er selvfølgeligt meget spændt på hvordan det bliver.

Jeg syntes at grus er fed at køre på, for det sætte et meget større krav til rytteren, materialet og teknikken ordet er knap så vigtigt at ligge på hjul.
Glæden ved grusvejene får  han også brug for, når de 28 km pavé stykker skal forceres  på en forventet  tør og støvet forårsdag på heden. 

Grand Prix Volkswagen Herning er berygtet for sine mange grusvejsstykker og til tider hårde sidevind, men også placeringskampene nævner Langballe som en af de afgørende parameter.
Placering i første 1/3 del af feltet er ekstremt vigtigt ved indgangen til grusvejsstykkerne, bl.a det der gør det så hårdt at der er placeringskamp hver gang, man kan ikke bare køre på hjul og slappe lidt af
siger han helt klart og tilføjer Løbet kan tabes på hvert eneste af de 15 grusvejsstykker.

Som vinder af Kuurne-Brussell-Kuurne JR i 2017 har Johan Tiedemann Langballe vist at han er en af dem man gør klogt i at holde øje med i fremtiden, dog er han godt klar over at 2018 er et lærings år for ham
Som ny oprykket junior har jeg ingen intentioner om at vinde løbet i første hug, da det er et af de største løb i Danmark med masse af præstige, så mine opgaver bliver formentlig at give en hånd og samle erfaring,

For tiden arbejder han med en knæskade som han og holdet håber på at blive kvit for før starten går på torvet i Herning Lørdag d 21. April.

 

Joomla templates by a4joomla