Veteranen: Det bliver nok min sidste sæson.

 

To gange er han blevet nummer 2 i Grand Prix Herning og når løbet køres igen, den 22. april, er han svær at komme udenom, som én af løbets absolutte favoritter.

De sidste 10 år har han, på de danske og europæiske landeveje, været med til at kæmpe om sejre og gode resultater - og han har flere gange trukket sig ud som sejrherren. Han har kæmpet side og side med nogle af cykelsportens helt store stjerner. Har han kørt i alle af landevejscyklingens niveauer, på cykelhold som Team Designa Køkken, Vacancoleil Pro Cycling Team, Leopard-Trek, Concordia Forsikring-Riwal, Cult Energy Pro Cycling og senest britiske ONE Pro Cycling.

Kan I gætte hvem det er?
Det er Mortensen, Martin Mortensen. Han er nu tilbage i Danmark og vil i år tørne ud for ColoQuick-Cult, mens han ved siden af også passer sit job hos CeramicSpeed.

Rollen på sit nye hold bliver todelt; først og fremmest skal den stærke og rutinerede rytter sørge for, at der kommer nogle sejre i hus. Dernæst har Martin Mortensen fået en slags mentorrolle på holdet, hvor han skal lære fra sig til de unge ryttere.

Jeg er købt ind til holdet for at vinde cykelløb og jeg er glad for at have ryttere som (Christian, red.) Moberg og (Jesper, red.) Odgaard på holdet, til at holde styr på det i løbene. Derudover elsker jeg at give de unge ryttere nogle gode råd med på vejen, så de kan stå stærkere hvis de kommer igennem det lille nåleøje som professionel.

Martin Mortensen og resten af ColoQuick-Cult har netop færdiggjort deres træningslejr i Spanien, hvor der blev trådt mange watt og formen er blevet testet af - men der var også tid til at lære hinanden bedre at kende.

Vi er lige blevet færdig med vores træningslejr i det spanske, hvor jeg synes vi har fået kørt en masse gode kilometer og intervaller - og så har vi fået skabt os et konge sammenhold.
På træningslejren gav alle rytterne sig fuldt ud, men specielt én rytter gjorde indtryk på Martin Mortensen.

Jeg tror på en rytter som Jonas (Vingegaard Rasmussen, red.) kommer til at kører rigtig stærkt i år! Efter hvad jeg har set hernede, så skal han nok blive spændene at følge. Men jeg synes nu at de fleste unge ryttere, som vi har fået ind på holdet, har noget i sig - de skal bare have lidt hår på brystet.

Som det blev nævnt i de indledende linier, så er Martin Mortensen svær at komme uden om, når snakken falder på Grand Prix Herning. Det være sig grundet sine to tidligere podieplaceringer, men også grundet sejren sidste år i det franske cykelløb Tro-Bro Léon - et cykelløb som også køres på grusveje. Selvom sæsondebuten i år er på de franske landeveje i Tour de Normandie, så flyver tankerne allerede lidt omkring "En forårsdag på heden".

Jeg vil sige at vi har nogle stykker som nemt kan køre med om sejren og det er også det vi går efter! Grand Prix Herning er altid et løb, som man gerne vil gøre det godt i. Så om det bliver mig selv eller en fra holdet er lidt underordnet. Man skal bare være klar fra starten af løbet og sidde godt når vi rammer de første grusveje. Men det er også et løb hvor alt kan ske, så man skal bare blive ved med at kæmpe. fortæller Martin Mortensen, mens han også tænker over hvordan han skal gribe resten af sæsonen an og giver et lille blik på hvordan fremtiden kommer til at se ud.

Jeg vil gerne gøre det godt over hele sæsonen, da det nok bliver min sidste. Jeg har altid sagt, at jeg gerne vil stoppe mens det er sjovt og mens jeg stadig kan være med til at køre om sejren. Jeg vil ikke sidde på min cykel indtil at jeg bliver 40 år. Men nu ser vi hvordan det kommer til at gå i år, med at have et job ved siden af. Min plan, når jeg stopper, er at forsætte mit job hos CeramicSpeed. Lige nu er jeg ved at lære det hele deroppe, så jeg ser frem til hvad der skal ske, når jeg beslutter at stoppe.

Joomla templates by a4joomla