Christian Gorm 003

 

Grand Prix Herning er noget helt specielt. Det lægger Christian Gorm Albrechtsen på ingen måde skjul på, som selv har deltaget i cykelløbet to gange tidligere. Til daglig kører han for det Girona-baserede spanske cykelhold Antiga Casa Bellsolà, som efter planen skulle have deltaget i årets udgave af Grand Prix Herning, men desværre måtte melde afbud. Derfor har Christian Gorm Albrechtsen fået en plads på det hollandske U23 hold Willebrord Wil Vooruit.

”Jeg glæder mig til at prøve det som et UCI løb. Jeg har kun kørt løbet to gange, som en del af DEMIN Cuppen, da jeg blev eliterytter. Det har været to lidt ”handicappede” gange; den første gang punkterede jeg 6-7 gange, hvoraf den sidste punktering var på et kritisk sted. Den anden gang var jeg lige kommet tilbage fra en knæskade, så der var ikke så meget i stængerne. Min erfaring er helt klart, at det er bare med at sidde fremme på grusstykkerne, fordi der bliver altså trykket til den og der bliver trykket til den hele tiden. Sidste gang jeg kørte løbet, sad jeg og sov lidt på et grusstykke, og da vi kom ud fra grusstykket var feltet splittet op i tre dele. Det var var lige efter Vildbjerg, så det var jo relativt tidligt. Heldigvis blev det da samlet igen. Så jeg har helt klart fundet ud af, at det er bedre at bruge lidt ekstra kræfter på at sidde med fremme og især at sidde sammen som et hold. Det, tror jeg nok, er det mest vigtige. Hvis du prøver at køre den solo, så bliver det en hård dag. Det er nok kun folk, som Kasper Asgreen der kan det.”
Christian Gorm 002

 

I år kommer Christian Gorm Albrechtsen bedre forberedt til cykelløbet, men selvom han ikke kommer med sit eget hold i ryggen, så har han alligevel fortalt spanske ryttere om Grand Prix Herning. Et cykelløb som foregår i et noget anderledes terræn, end det som rytterne er vant til i Spanien.

”Når jeg prøver at sammenligne løbet for rytterne her i Spanien, så siger jeg, at de bare skal se på Strade Bianche – det er stort set det samme. Det går måske ikke lige så meget op og ned, men det er lige så hårdt på grusstykkerne. Det kunne sagtens være en forårsklassiker. Jeg har også prøvet at skræmme dem lidt og fortælle om, hvor meget der bliver skubbet og hvor meget man skal slås om det. De er mere vant til, at man kører hen til en stigning og så køre opad den.”.

Det er efterhånden et par sæsoner siden, at Christian Gorm Albrechtsen kørte for et dansk cykelhold. Sidste år kørte han også for det Girona-baserede cykelhold og i 2019 prøvede han kræfter med de amerikanske cykelløb, da han i en periode kørte for Team SoCalCycling.com. Men meget tyder på, at det faktisk er en fordel at komme lidt væk fra de danske landeveje.

”Jeg har fundet ud af, at jeg kører lidt bedre cykelløb, hvis jeg er væk fra Danmark. Herhjemme bliver jeg nok lidt for flink overfor mine kammerater til cykelløbene. Det er lidt nemmere at frakoble hernede i Girona, når jeg ikke kender rytterne, og så være lidt mere et dumt svin, som man bliver nødt til at være i et cykelløb. Målet er jo, at jeg kan komme til at leve af det jeg gør og få vist mig frem og vise, at der er noget i de her stænger. Selvom sidste år var lidt en amputeret sæson, så følte jeg egentligt, at jeg viste nogle gode takter. Denne her vinter har været god for mig og jeg har kunnet træne ordentligt hele vinteren og forberede mig godt. Så målsætningen er da helt klart at se, om jeg kan kommet et step videre op - op hvor det er rigtigt sjovt.”

Christian Gorm Albrechtsens danske sportsdirektør Johnny Weltz istemmer også de gode takter og noterer sig, at Christian Gorm Albrechtsen har modnet sig over det sidste år. Han ser en ambitiøs cykelrytter, som ved hvad han vil og hvad der skal til for at slå til.

”Christian har modnet sig over det sidste år. Han var jo lidt en ung knægt som sprang ud i det, men han har været ekstrem god til at strukturere sig selv og så er han helt klart blevet bedre i bjergene. Det er noget der betyder noget hernede, for det kan godt være jo lidt ubarmhjertigt, for der er afregning ved kasse 1 i bjergene. Så har han også noget, som spanierne ikke har; den der topspeed på det flade, så han kan sætte dem lidt på plads. Han er en intelligent ung mand og han er helt klart ambitiøs. Det er helt klart dejligt at se, at han er så fokuseret på det, han gerne vil. Der er et potentiale i ham.”

At Christian Gorm Albrechtsen i det hele taget havnede på cykelholdet i Girona var lidt af en tilfældighed. Selv bor han i en lille by der hedder Banyoles, som ligger 10-12 km. fra Girona by. Her bor han i et teamhus, hvor holdets ikke-spanske ryttere bor hen over sæsonen. Huset fungerer også som service course og er samlingspunkt, når holdet skal mødes til træning eller løb.

 

Christian Gorm 001
”Det var egentlig lidt på egen foranledning at jeg kom til holdet. Jeg følger Jonas Gregaard fra Astana på Instagram og jeg så, at han delte et opslag om, at det her hold skulle starte op og at de søgte internationale ryttere. Så var det egentlig bare sådan, at jeg selv skrev til dem og hørte om der var plads. Jeg sendte dem mit cykel-CV med informationer og nogle resultater - og så ville de gerne have mig på holdet”.

Til dagligt træner han med sine holdkammerater fra huset og med dem som bor i nærheden. Christian Gorm Albrechtsen er ikke den eneste dansker i området og nyder derfor også godt af de træningsmuligheder der er med de danske professionelle cykelryttere som bor i Girona.

”Vi træner både os her i huset og med dem der bor i nærheden. Så er jeg også med i sådan en ”dansker-gruppe” hernede, sammen med de andre danskere der bor her i Girona. De er gode til en gang imellem, at skrive i gruppen, at de skal træne og om der er nogen, der skal med. Så det bliver tit til nogle ture med de danske proffer. Der er ved at være en lille koloni med Mikkel Bjerg, Mathias Norsgaard Jørgensen, Niklas Eg, Casper Pedersen, Magnus Cort, Mads Würtz Schmidt og Lasse Norman Hansen. Det er meget fedt lige at ligge og træne lidt med dem”.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.